Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: 4. آب باران

4. آب باران

(مسئله 39) اگر به چيز نجسى كه عين نجاست در آن نيست، يك مرتبه باران ببارد، جايى كه باران به آن برسد، پاك مى شود و در فرش و لباس و مانند اينها فشار لازم نيست؛ ولى باريدن دو سه قطره باران، اثرى ندارد، بلكه بايد طورى باشد كه بگويند باران مى آيد.

(مسئله 40) اگر باران به عين نجس ببارد و به جاى ديگر ترشح كند، چنانچه عين نجاست همراه آن نباشد و بو يا رنگ يا مزه نجاست نگرفته باشد، پاك است. پس اگر باران بر خون ببارد و ترشح كند، چنانچه ذرّه اى خون در آن باشد، يا آنكه بو يا رنگ يا مزه خون گرفته باشد، نجس است.

(مسئله 41) اگر بر سقف ساختمان يا روى بام آن، عين نجاست باشد، تا وقتى باران بر بام مى بارد، آبى كه به چيز نجس رسيده و از سقف يا ناودان مى ريزد، پاك است؛ و بعد از قطع شدن باران، اگر معلوم شود آبى كه مى ريزد به چيز نجس رسيده است، نجس مى باشد.

(مسئله 42) زمين نجسى كه باران بر آن ببارد، پاك مى شود؛ و اگر باران بر زمين جارى شود و به جاى نجسى كه زير سقف است برسد، آن را نيز پاك مى كند.

(مسئله 43) خاك نجسى كه به واسطه باران، گِل شود و آب آن را فراگيرد، پاك است، امّا اگر فقط رطوبت به آن برسد، پاك نمى شود.

(مسئله 44) هرگاه آب باران در جايى جمع شود، اگرچه كمتر از كُر باشد، چنانچه موقعى كه باران مى آيد، چيز نجسى را در آن بشويند و آب، بو يا رنگ يا مزه نجاست نگيرد، آن چيز نجس پاك مى شود.

(مسئله 45) اگر بر فرش پاكى كه روى زمين نجس است، باران ببارد و بر زمين نجس جارى شود، فرش نجس نمى شود و زمين هم پاك مى گردد.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org