Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: احكام ظرفها

احكام ظرفها

(مسئله 220 ) ظرفى كه از پوست سگ يا خوك يا مُردار ساخته شده است، خوردن و آشاميدن از آن ظرف كه باعث نجس شدن آن چيز شود، حرام است؛ همچنين نبايد آن ظرف را در وضو و غسل و كارهايى كه لازم است با چيز پاك انجام داد، استعمال كنند.

(مسئله 221 ) خوردن و آشاميدن از ظرف طلا و نقره و استعمال آنها، حرام است؛ ولى استعمال آنها در زينت اتاق و نگاه داشتن حرام نيست.

(مسئله 222 ) ساختن ظرف طلا و نقره و مزدى كه براى آن مى گيرند، حرام نيست.

(مسئله 223 ) خريد و فروش ظرف طلا و نقره و پول و عوضى هم كه فروشنده مى گيرد، حرام نيست.

(مسئله 224 ) گيره استكان كه از طلا يا نقره مى سازند، اگر بعد از برداشتن استكان، ظرف به آن گفته شود، استعمال آنْ چه به تنهايى و چه با استكان، حرام است و اگر ظرف به آن گفته نشود، استعمال آن مانعى ندارد.

(مسئله 225 ) استعمال ظرفى كه روى آن را آب طلا يا آب نقره داده اند، اشكال ندارد.

(مسئله 226 ) اگر فلزى را با طلا يا نقره مخلوط كنند و ظرف بسازند، چنانچه مقدار آن فلز به قدرى زياد باشد كه ظرف طلا يا نقره به آن ظرف نگويند، استعمال آن مانعى ندارد.

(مسئله 227 ) اگر انسان غذايى را كه در ظرف طلا يا نقره است در ظرف ديگر بريزد، اين استعمال جايز است؛ و اگر بخواهد از ظرف دوم غذا بخورد و خالى كردن ظرف براى آن باشد كه غذا خوردن از ظرف طلا يا نقره جايز نيست، خوردن و آشاميدن نيز جايز است.

(مسئله 228 ) استعمال بادگير قليان و غلاف شمشير و كارد و قاب قرآن، اگر از طلا يا نقره باشد، اشكال ندارد و همچنين است عطردان و سرمه دان و مثل اينها.

(مسئله 229 ) استعمال ظرف طلا يا نقره در حال ناچارى، اشكال ندارد؛ و براى وضو و غسل هم در حال تقيّه مى توان ظرف طلا و نقره را استعمال كرد، بلكه گاهى واجب است.

(مسئله 230 ) استعمال ظرفى كه معلوم نيست از طلا يا نقره است يا از چيز ديگر، اشكال ندارد.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org