Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: مواردى كه مى توان نماز واجب را شكست

مواردى كه مى توان نماز واجب را شكست

(مسئله 1133 )شكستن نماز واجب از روى اختيار، حرام است؛ ولى براى حفظ مال و جلوگيرى از ضرر مالى يا بدنى، مانعى ندارد.

(مسئله 1134 )اگر حفظ جان خود انسان يا كسى كه حفظ جان او واجب است يا حفظ مالى كه نگهدارى آن واجب مى باشد، بدون شكستن نماز ممكن نباشد، بايد نماز را بشكند؛ ولى شكستن نماز براى مالى كه اهميت ندارد، مكروه است.

(مسئله 1135 )اگر نمازگزار در وسعت وقت مشغول نماز خواندن شود و طلبكار طلب خود را از او مطالبه كند، چنانچه بتواند در بين نماز طلب او را بدهد، بايد در همان حال بپردازد؛ و اگر بدون شكستن نماز، دادن طلب او ممكن نيست، بايد نمازش را بشكند و طلب او را بدهد، بعد نمازش را بخواند.

(مسئله 1136 )اگر نمازگزار در بين نماز بفهمد كه مسجد نجس است، چنانچه وقت تنگ باشد، بايد نمازش را تمام كند؛ و اگر وقت وسعت دارد و تطهير مسجد نمازش را به هم نمى زند، بايد در بين نماز تطهير كند، بعد بقيّه نمازش را بخواند و اگر نمازش را به هم مى زند، بايد نمازش را بشكند و مسجد را تطهير نمايد بعد نماز را بخواند.

(مسئله 1137 )كسى كه بايد نمازش را بشكند، اگر نماز را تمام كند، معصيت كرده، ولى نمازش صحيح است، اگرچه احتياط مستحب آن است كه دوباره بخواند.

(مسئله 1138 )اگر نمازگزار پيش از آنكه به اندازه ركوع خم شود، يادش بيايد كه اذان يا اقامه را فراموش كرده، چنانچه وقتِ نماز وسعت دارد، مستحبّ است براى گفتن آنها نمازش را بشكند.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org