Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: احكام سر بريدن و شكار كردن حيوانات

احكام سر بريدن و شكار كردن حيوانات

(مسئله 2613) اگر حيوان حلال گوشت را به دستورى كه بعداً بيان مى شود، سر ببُرند ـ چه وحشى باشد چه اهلى ـ بعد از جان دادن، گوشت آن حلال و بدن آن، پاك است؛ ولى حيوانى كه نجاستخوار شده ـ اگر به دستورى كه در شرع معيّن نموده اند، آن را استبرا نكرده باشند ـ و حيوانى كه انسان با آن وطى و نزديكى كرده بعد از سربريدن، گوشت آن حلال نيست.

(مسئله 2614 ) حيوان حلال گوشت وحشى، مانند آهو و كبك و بز كوهى، و حيوان حلال گوشتى كه اهلى بوده و بعداً وحشى شده، مثل گاو و شتر اهلى كه فرار كرده و وحشى شده است، اگر به دستورى كه بعداً بيان مى شود، آنها را شكار كنند، پاك و حلال است؛ ولى حيوان حلال گوشت اهلى، مانند گوسفند و مرغ خانگى و حيوان حلال گوشت وحشى كه به واسطه تربيت كردن اهلى شده است، با شكار كردن، پاك مى شود ولى حلال نمى شود.

(مسئله 2615 ) حيوان حلال گوشت وحشى، در صورتى با شكار كردن حلال مى شود كه بتواند فرار كند يا پرواز نمايد. بنا براين، بچه آهو كه نمى تواند فرار كند و بچه كبك كه نمى تواند پرواز نمايد، با شكار كردن پاك مى شود ولى حلال نمى شود و اگر كسى آهو و بچه اش را كه نمى تواند فرار كند، با يك تير شكار نمايد، آهو حلال و بچه اش حرام است.

(مسئله 2616 ) حيوان حلال گوشتى كه مانند ماهى خون جهنده ندارد، اگر به خودى خود بميرد پاك است، ولى گوشت آن حلال نيست.

(مسئله 2617 ) حيوان حرام گوشتى كه مانند مار خون جهنده ندارد با سربريدن حلال نمى شود، ولى مرده آن پاك است.

(مسئله 2618 ) سگ و خوك با سربريدن و شكار كردن پاك نمى شوند و خوردن گوشت آنها هم حرام است. ولى حيوان حرام گوشتى را كه درنده و گوشتخوار است، مانند گرگ و پلنگ اگر به دستورى كه بيان مى شود سر ببرند يا با تير و مانند آن بكشند يا شكار كنند، پاك است، ولى خوردن گوشت آنها حرام است، و اگر با سگ شكارى آنها را شكار كنند، پاك شدن بدنشان هم اشكال دارد.

(مسئله 2619 ) حيواناتى مانند فيل، خرس، بوزينه، موش و همچنين مار و سوسمار كه در داخل زمين زندگى مى كنند، اگر خون جهنده داشته باشند و به خودى خود بميرند، نجس اند، و همچنين اگر سر آنها را ببرند، پاك نمى شوند؛ مگر راسو و سوسمار كه پاك شدن آن با تذكيه، خالى از وجه نيست.

(مسئله 2620 ) اگر از شكم حيوان زنده بچه مرده اى بيرون آيد يا آن را بيرون آورند، خوردن گوشت آن حرام است.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org