Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: مسائل عُمره

مسائل عُمره

(مسئله 148 ) عُمره هم مانند حج تمتّع دو گونه است: واجب و مستحب و عمره بر دو قسم مى باشد يا عمره مفرده است و يا عمره تمتع; و عمره نيز مانند حج بر كسى كه شرايط استطاعت را داشته باشد، در تمام عمر، يك مرتبه واجب مى شود و لازم است آن را فوراً انجام دهد و در وجوب آن، استطاعت براى حج معتبر نيست، بلكه اگر فرد براى عمره مستطيع باشد، عمره بر او واجب است، هر چند براى حج مستطيع نباشد; بنابراين، ايرانيانى كه براى اولين بار به عمره مفرده مى روند عمره مفرده بر آنها واجب است، مگر آنكه قبلاً مستطيع شده و حَجّة الاسلام خود را آورده باشند كه در اين صورت عمره براى آنها مستحب است.

(مسئله 149 ) كسى كه مى خواهد داخل مكّه شود، واجب است با احرام حج يا احرام عمره وارد شود و اگر وقت حج نيست و مى خواهد وارد شود واجب است با احرام عمره مفرده وارد شود و عمره به جا آورد. آرى، عده اى از افراد از اين حكم مستثنا هستند كه بعداً بيان مى شود.

(مسئله 150 )تكرار عمره، مانند تكرار حج مستحب است و اقوى عدم اعتبار فصل بين دو عمره است. بنابراين، هر روز مى توان عمره مفرده به جا آورد، برخلاف عمره تمتّع، كه در هر سال بيش از يك عمره تمتّع نمى توان انجام داد.

(مسئله 151 )براى كسى كه عمره به جا آورده و از حرم خارج شده است در صورتى كه مجدداً در همان ماه به مكّه باز گردد، محرم شدن واجب نيست، بنابراين، اگر شخصى مثلاً در بيست و نهم رجب، عمره مفرده انجام داده و در اول يا دوم ماه شعبان به زيارت دوره اى براى عرفات مى رود تجديد احرام واجب نيست، چون از خروجش از مكه، يك ماه نگذشته است. بنابراين، اگر يك ماه از خروجش از مكه بگذرد، براى ورود به مكه نياز به احرام مجدّد دارد.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org