Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: مسائل متفرّقه وقوف در مشعرالحرام

مسائل متفرّقه وقوف در مشعرالحرام

(س 744 ) عدّه اى در شب دهم ذى حجّه عازم مَشْعَر بوده اند، از افرادى سؤال كرده اند كه مشعر كجاست، و آنها جواب داده اند همين جاست. وقتى اطمينان پيدا كردند كه آنجا مشعر است، نيّت وقوف كرده اند؛ بعد كه وقت اضطرارى وقوف در مشعر هم گذشت، معلوم شد كه آنجا مشعر نبوده، بفرماييد، وظيفه آنها چيست؟

ج ـ چنانچه وقوف اختيارى عرفه را درك كرده باشند چون وقوف در مشعر را عمداً ترك نكرده اند، حج آنها صحيح است.

(س 745 ) اگر كسى به گفته مدير گروه خود كه گفته است «درك وقوف اختيارى در مشعر براى او مشكل است و نمى تواند آن را درك نمايد»، اعتماد كند و وقوف اختيارى را ترك نمايد، آيا حج او صحيح است يا نه؟

ج ـ اگر وقوف اضطرارى مشعر را درك كند، حجّ او صحيح است. چه اضطرارى ليلى و چه اضطرارى پيش از ظهر روز عيد.

(س 746 ) خدمه اى كه با زنها قبل از طلوع فجر به منى مى روند، ولى خود را قبل از طلوع آفتاب به مَشْعر مى رسانند و وقوف ركنى در مشعر را درك مى كنند، آيا نيابت آنان صحيح است يا نه؟

ج ـ اگر در زمان استنابه از ذوى الاعذار نبوده اند، و عذر طارى باشد نيابت آنها صحيح است، و اگر هنگام نيابت متوجه باشند كه جزء ذوى الاعذار هستند، نيابت آنها صحيح نيست.

(س 747 ) كسى كه نمى دانسته وقوف اختيارى مشعر بين الطّلوعين است، پس از آن وقوف اضطرارى را درك كرده، وظيفه او چيست؟

ج ـ چون نمى دانسته و غافل بوده وقوفش صحيح است.

(س 748 ) شخصى وقوف در عرفات و مقدارى از وقوفِ لَيْلى در مَشْعر را درك كرده و عمداً قبل از طلوع فجر، براى بردن اثاث و يا كار ديگرى به منى رفته است و قصد داشته كه مجدّداً به مشعر برگردد، ولى در منى خوابش برده و برنگشته، وظيفه او چيست؟

ج ـ با فرض اينكه ترك اختيارى وقوف در مشعر عمدى نبوده، در فرض مرقوم، وقوف اضطرارى كافى است، ولى اگر شب، نيّت وقوف نداشته، بايد وقوف اضطرارى در روز را درك كند.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org