Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: برطرف شدن عين نجاست

برطرف شدن عين نجاست

(مسئله 70) اجسام جامدِ نجس كه نجاست در آنها نفوذ نمى كند، با ازاله عين نجاست، پاك مى شود، و نياز به آب كشيدن و غير آن از مطهرات نيست؛ امّا مواردى كه در شرع راه خاصّى براى پاك كردن آنها معيّن شده مثل ظرفهايى كه براى خوردن و آشاميدن مورد استفاده قرار مى گيرد، و مثل ظرفى كه سگ و خوك آن را ليسيده و يا از آن ظرف آب خورده، با ازاله عين نجاست، پاك نمى شود.

(س 71) اگر قرآن نجس شود و بدانيم كه اگر آن را بشوييم، خراب مى شود، تكليف چيست؟

ج ـ در فرض سؤال، آب كشيدن ورق قرآن در صورتى كه نجس شده باشد، واجب است. 23/2/75

(س 72)آب لوله كشى، گاهى اوقات بر اثر استعمال موادّ شيميايى (مثل كُلُر)، همانند شير، سفيد و پس از مدّتى صاف مى شود، وضو گرفتن و تطهير كردن با آن چطور است؟ آيا اين آب، مضاف است؟

ج ـ اين گونه آبها آب مطلق اند، چون اگر آن را براى كسى ببرند، مى گويد كه آب آورد، يا اگر كسى آن را ببيند، مى گويد كه آب است و آب بودن، عرفاً از آن صحّت سلب ندارد، يعنى نمى گويند كه آب نداريم يا آب نيست؛ به علاوه، با شكّ در صدق آب مطلق، چون قبلاً مطلق بوده، آثار اطلاق آب بر آن، مترتّب است و با آبهاى ديگر، فرقى ندارد. 8/3/76

(س 73) در «رساله توضيح المسائل» فرموده ايد: «خونى كه از لاى دندانها بيرون بيايد و در آب دهان مستهلك شود، پاك است». آيا اين حكم شامل ديگر خونهاى دهان ـ نظير زبان و قسمت داخلى گونه ها ـ نيز مى شود؟

ج ـ هر خونى كه از خود دهان باشد و در دهان مستهلك گردد، پاك است. 1/3/80

(س 74) معمولاً هنگام تزريق آمپول، مقدار كمى خون بيرون مى آيد، كه به وسيله پنبه الكلى آن خون را از بين مى برند. آيا محلِ آن نجس است و بايد آب كشيد؟

ج ـ نيازى به آب كشيدن نيست و با ازاله و از بين رفتن عين نجاست، بدن پاك مى شود. 1/3/80

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org