Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: 1 ـ 1 مكان احرام (مواقيت)

1 ـ 1 مكان احرام (مواقيت)

محل احرام: براى احرام بستن، جاهاى بخصوصى تعيين شده كه به آنها ميقات گفته مى شود وبايد احرام از يكى از آن مكانها واقع شود وكسانى كه از شهرهاى دور به مكه مى آيند ميقات آنها يكى از ميقاتهاى پنجگانه است كه به آنها اشاره مى شود.

اول: مسجد شجره: وآن مكانى است در نزديكى مدينه منوّره كه در سر راه مكه واقع شده، و « ذو الحُليفه» هم مى نامند و آن ميقات اهل مدينه وهر كسى است كه بخواهد از راه مدينه منوّره به مكه برود.

دوم: جُحفه: وآن ميقات اهل شام ومصر ومغرب مى باشد وهمچنين هر كسى كه از آنجا عبور كند.

(مسئله 71) ميقات در جُحفه مختص به مسجد نيست واز هر جاى جُحفه مى توانند محرم شوند.

سوم: قَرن المنازل: و آن ميقات كسانى است كه از راه طائف به حج مى روند.

چهارم: وادى عقيق: و آن ميقات كسانى است كه از راه عراق و نَجد و هر كسى كه از آنجا عبور كند و سه جزء دارد، جزء اول آن مسلخ و وسط آن غَمِره و آخر آن ذات عِرق ناميده مى شود.

پنجم: يَلَمْلَم: و آن ميقات كسانى است كه از راه يمن به حج مى روند و يَلَمْلَم نام كوهى است.

(مسئله 72) احرام بستن قبل از ميقات صحيح نيست ولى اگر نذر كند كه پيش از ميقات محرم شود جايز است مثلاً نذر كند كه از مدينه منوره مُحرم شود و نذر زن در صورتى صحيح است كه با حق استمتاع شوهر منافات نداشته باشد و اگر نذر زن با استمتاع شوهر منافات داشته باشد نذرش باطل است

وظيفه زن حائض نسبت به احرام

(مسئله 73) احرام كه با تلبيه محقق مى شود لازم نيست كه از داخل مسجد شجره باشد بلكه از خارج مسجد تا حدودى كه جزء ذو الحليفه محسوب مى شود جايز وصحيح است بنابر اين زن حائض مى تواند در خارج مسجد ومحل توقفهاى ماشين وخيابانهاى مجاور ونزديك مسجد كه جزء ذو الحليفه است محرم شود ولزومى ندارد كه صبر كند تا پاك شود وهمچنين لازم نيست تيمم كند تا داخل مسجد شود لكن اگر عصياناً وارد مسجد شد و محرم گرديد احرام او باطل است.

(مسئله 74) اگر زن حائض از روى ندانستن مسأله گمان مى كرد نمى تواند در حال حيض مُحرم شود بنابراين بدون احرام از ميقات عبور كرد در اين صورت اگر امكان برگشتن به ميقات را دارد بايد برگردد و از ميقات احرام ببندد، چه داخل حرم شده باشد يا نه، و اگر ممكن نيست، پس اگر داخل حرم نشده از همان جا احرام ببندد و احتياط مستحب آن است كه هر مقدارى كه مى تواند به طرف ميقات برگردد و از آنجا محرم شود، و اگر داخل حرم شده، در صورت امكان و رسيدن به اعمال عمره، واجب است از حرم خارج شود و محرم گردد و اگر نمى تواند از همان جا محرم شود، و احتياط مستحب آن است كه هر قدرى تواند به طرف خارج حرم برگردد و از آنجا محرم شود

(مسئله 75) اگر زن در ميقات حائض باشد ويقين كند كه نمى تواند عمره تمتع را در وقت خود انجام دهد، بايد نيّت حج اِفراد كند وبراى حج اِفراد محرم شود، ولى اگر بعد از آن كشف خلاف شد و امكان به جا آوردن به اعمال عمره تمتع را داشت واجب است به عمره تمتع عدول كند وبعد از آن حج تمتع را به جا آورد و اين حج، از حجة الاسلام كفايت مى كند.

(س 76) زنى در ميقات به نيّت عمره تمتع محرم شد اما وقتى به مكه رسيد به علت عادت ماهانه نتوانست تا وقت وقوف ركنى عرفات اعمال عمره تمتع را انجام دهد وظيفه اش چيست؟

ج ـ سعى و تقصير را انجام دهد وبعد به نيّت حج تمتع محرم شود ومانند بقيّه افراد وقوفين واعمال منا را به جا آورد وقبل از اعمال مكه، طواف ونماز عمره تمتع را انجام دهد وسپس اعمال مكه را به جا آورد.

(س 77) زنى در ميقات حائض است ولى در حال احرام شك مى كند كه قبل از وقوف به عرفه پاك مى شود تا نيّت عمره تمتع نمايد ويا پاك نمى شود تا عدول به اِفراد كند وظيفه او چيست؟

ج ـ مى تواند به نيت عمره تمتع محرم شود و اگر تا قبل از وقوف به عرفات پاك شد اعمال عمره تمتع را به جا مى آورد و اگر پاك نشد سعى و تقصير را انجام مى دهد ومانند مسئله قبل عمل مى نمايد.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org