Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: 2 ـ 1 لباس احرام

2 ـ 1 لباس احرام

(مسئله 78) بانوان مى توانند در همان لباسى كه بر تن دارند (در صورتى كه داراى شرايط باشد) مُحرم شوند وبيرون آوردن لباسهاى دوخته و پوشيدن دو تكه پارچه اى كه بر مردان واجب است، بر بانوان واجب نيست.

(مسئله 79) لباس احرام بايد شرايط لباس نماز گزار را داشته باشد وشرايط لباس بانوان در نماز بدين شرح است:

1 ـ پاك باشد (نجس نباشد).

2 ـ مباح باشد (غصبى نباشد).

3 ـ از اَجزاى حيوان حرام گوشت نباشد.

4 ـ از اَجزاى مردار نباشد.

(مسئله 80) احتياط واجب آن است كه لباس احرام زن، حرير خالص نباشد، بلكه احتياط آن است كه تا آخرِ احرام حرير نپوشد.

(مسئله 81) در احرام طهارت از حدث اصغر واكبر شرط نيست يعنى شخصِ بى وضو و يا زن در حال حيض ونفاس واستحاضه، مى تواند محرم شود.

مسائل متفرقه

(مسئله 82) اگر شخصى بدون احرام از ميقات اوّل يعنى ميقاتى كه از آن عبور مى نمايد، و با علم به اينكه بايد از آنجا محرم شود عصياناً و عمداً بدون احرام از آن عبور كرد، بايد برگردد و از همان ميقاتى كه از آن گذشته و عبور كرده محرم شود مگر اينكه توبه كند كه در صورت توبه حكم جاهل و ناسى را دارد كه در مساله قبل بيان گرديد

(مسئله 83) مستحاضه كثيره يا متوسطه، اگر به وظايف خود در آن مواردى كه طهارت لازم است عمل كند، براى او دخول در مساجد مانعى ندارد، و اگر وقت نماز نباشد ومى خواهد از مسجد محرم شود غسل استحاضه انجام دهد، و لازم به ذكر است كه همه افراد مى توانند خارج از مسجد هم مُحرم شوند چون ميقات ذو الحليفه است ونيازى به ورود به مسجد نيست. بنابراين حائض و مستحاضه مى توانند در خارج از مسجد محرم شوند.

(س 84) زنى قبل از احرام، براى عمره تمتع مى دانست كه عادت ماهانه او ده روز است وقبل از احرام حج، اعمال عمره تمتع را نمى تواند انجام دهد، با اين حال نيّت عمره تمتع كرد، اكنون چه وظيفه اى دارد؟

ج ـ نيّت را به حج اِفراد بر گرداند واشكال ندارد، بلى اگر با التفات به اين كه نمى تواند عمره تمتع را انجام دهد و اگر انجام دهد صحيح نيست به نيّت عمره تمتع محرم شود، صحت اين احرام، بلكه حصول جِدّ به آن محل اشكال است.

(س 85) اگر زنى در حال احرام براى عمره تمتع مطمئن باشد كه نمى تواند اعمال عمره را تا ظهر عرفه با پاكى بياورد نتيجتاً نيت حج افراد نمود اما وقتى كه به مكه رسيد پاك شد وديد مى تواند اعمال عمره تمتع را تا درك عرفه تمام كند وظيفه اش چسيت؟

ج ـ حج افرادش به عمره تمتع تبديل مى شود ونيت عمره تمتع را مى نمايد واعمال آن را به جا مى آورد در اين صورت اعمالش صحيح و مجزى مى باشد چون تبديل حج افراد به تمتع در حال اختيار هم جايز است چه رسد به مثل مورد سؤال كه وظيفه اصلى او تمتع بوده واز باب لابديّت نيت حج افراد نموده است.

(س 86) خانمى كه در ميقات ويا قبل از روز عرفه خون ببيند وتا روز عرفه هم سه روز فرصت ندارد كه به حيض يا استحاضه يقين كند وبه عبارت ديگر در صورت شك به حيض يا استحاضه به هنگام احرام بايد چگونه نيت كند؟

ج ـ محكوم به عدم حيض است و همانند بقيّه افراد نيت و عمل مى نمايد ليكن با رعايت وظايف مستحاضه.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org