Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: اخبار
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: حمله به سفارتخانه ها درست نيست
بازتاب سخنان حضرت آيت الله العظمي صانعي در مصاحبه با رسانه هاي خبري ايتاليا حمله به سفارتخانه ها درست نيست ناشران كاريكاتورهاى توهين آميز تروريست هستند


به نقل از روزنامه شرق
آیت الله صانعی:
حمله به سفارتخانه ها درست نیست

گروه سیاسی: آیت الله صانعی حمله به سفارتخانه ها را كار درستی ندانست اما تصریح كرد كه جلوگیری از بروز احساسات مردم نیز كار مشكلی است. با این حال این فقیه تاكید كرد: برای رهایی دین از قید افراطی گری و خشونت طلبی باید قدرت تبلیغاتی رهبران مذهبی و سیاستمداران آزاداندیش افزایش یابد.پیش از این برخی از دانشجویان بسیجی و افراد معترض در اعتراض به هتك حرمت پیامبر اسلام و چاپ كاریكاتورهایی كه در تعرض به ساحت پیامبر در برخی نشریات اروپایی به چاپ رسیده بود، مقابل چندین سفارتخانه تجمع كردند و به برخی از آنها نیز همچون سفارت دانمارك، نروژ، فرانسه و انگلیس نیز حمله كردند. در این میان حمله به سفارت دانمارك و به آتش كشیدن ساختمان این سفارت، نمود بیشتری یافت.روز پنجشنبه نیز مصطفی پورمحمدی وزیر كشور در این باره تذكر داد و تاكید كرد كه اجازه تعرض به سفارتخانه ها به كسی داده نمی شود. از دیگر سو در كشور دانمارك نیز برخی در اقدامی تلافی جویانه به سفارت ایران در این كشور تعرض كردند. در این میان آیت الله صانعی نیز به عنوان مرجع تقلید درخصوص اهانت نشریات خارجی به پیامبر اسلام گفت: من خودم از روحانیونی هستم كه به طور جد موافق حقوق بشر و آزادی هستم، اما در عین حال از كنار توهین به مقدسات نمی توان ساده گذشت و این توهین ها قطعاً مخالف حقوق بشر و موجب اهانت به مسلمانان و پراكندن بذر خشونت است و امیدوارم شاهد زمانه ای باشیم كه نه از درج این كاریكاتورها خبری باشد و نه از ترور و انفجار.وی افزود: «همین امر بهانه خوبی برای اعمال تروریستی بعضی ها را فراهم كرده است، لذا به اعتقاد من مجازات كسانی كه این كاریكاتورها را كشیده اند و مسببین درج آنها همانند مجازات افرادی است كه اقدام به اعمال تروریستی می كنند. البته مجازات این افراد هم باید قانونی باشد و آقایانی هم كه می گویند این كار خلاف قانون نبوده، برای اینكه نباید مانع آزادی بیان و قلم شد باید در پاسخشان گفت كه آیا ترور و تروریسم هم آزادی است؟ آیا اگر كسی در روزنامه اش ترور و انفجار را ترویج كند این جرم نیست و كارش را باید به حساب آزادی بیان گذاشت. قطعاً حقوق بشر اجازه چنین كاری را نمی دهد، چرا كه این كار سبب آزار و اذیت دیگران می شود و كمك به ترویج ترور و انفجار است.»این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنانش و در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینكه چگونه می شود دین را از قید بنیادگرایی آزاد كرد، اظهار داشت: یكی از راه ها افزایش قدرت تبلیغاتی رهبران مذهبی و سیاستمداران آزاداندیش است تا در پرتو آن بتوانند بر افراطی گری و خشونت طلبی غلبه كرده و جلوی آن را بگیرند كه متاسفانه این مسئله نسبت به اسلام خیلی كم است.وی در پایان تاكید كرد: امروز هم حكومت ها نه تنها باید با آرای مردم اداره شوند، بلكه حكومت ها باید آن قدر خوب عمل كنند كه مردم آنها را دوست بدارند و این بهترین طرز حكومت و بالاتر از دموكراسی است. چرا كه دموكراسی دیگر علاقه مردم را نمی خواهد و اصولاً حكومتی كه مردم آن را دوست نداشته باشند خود به خود ساقط می شود.
• تجمع مقابل سفارتخانه ها آزاد است
از دیگر سو به رغم اظهارات وزیر كشور درخصوص سفارتخانه ها معاون سیاسی- امنیتی استانداری تهران اعلام كرد: تجمع مقابل سفارتخانه ها ممنوع نیست اما تجمع كنندگان حتماً باید مجوز دریافت كنند.وی با اشاره به قانون مربوط به برگزاری تجمعات و راهپیمایی ها كه برگزاری هر نوع تجمع و راهپیمایی را منوط به اخذ مجوز از وزارت كشور، استانداری ها و فرمانداری ها كرده است، گفت: ضمن احترام به احساسات پاك مردم و اعتقاد نسبت به برخورد با عوامل هتك حرمت به اعتقادات مسلمانان، لازم است همه اعتراضاتی كه در قالب تجمع و راهپیمایی بیان می شود با مجوز همراه باشد. متاسفانه طی چند روز گذشته برخی افراد تجمع كننده مقابل برخی اماكن و سفارتخانه ها با خود سلاح سرد و مواد منفجره و سنگ حمل می كردند كه در برخی موارد حركت های آنها به مامورین نیروی انتظامی آسیب رسانده است، لذا به همه اشخاص و سازمان هایی كه قصد برگزاری تجمع دارند، اعلام می كنیم كه قبل از برگزاری مراسم شان مجوز دریافت كنند تا در مقابل حركاتی كه تجمع كنندگان دارند مسئولیت داشته باشند.چنانچه این افراد كه نسبت به برگزاری تجمع در مقابل سفارتخانه ها اقدام می كنند فاقد مجوز باشند، مسئولان حفاظت سفارتخانه ها (پلیس های دیپلماتیك) و نیروی انتظامی موظفند جلوی تجمع آنها را بگیرند و با آنها برخورد كنند.


به نقل از روزنامه ایران
آیت الله صانعی:
ناشران كاریكاتورهای توهین آمیز تروریست هستند
آیت الله یوسف صانعی، از مراجع تقلید قم در گفت وگویی با رادیو RAI ایتالیا در خصوص اهانت برخی رسانه های غربی به ساحت مقدس نبی اكرم (ص)، تصریح كرد: من خودم از روحانیونی هستم كه به طور جد موافق حقوق بشر و آزادی هستم، اما در عین حال از كنار توهین به مقدسات نمی توان ساده گذشت و این توهین ها قطعاً مخالف حقوق بشر و موجب اهانت به مسلمانان و پراكندن بذر خشونت است و امیدوارم شاهد زمانه ای باشیم كه نه از درج این كاریكاتورها خبری باشد و نه از ترور و انفجار.
صانعی همچنین در گفت وگوی دیگری، حمله به سفارتخانه ها را كار درستی ندانست و گفت: اما جلوگیری از بروز احساسات مردم هم كار مشكلی است. برای رهایی دین از قید افراطی گری و خشونت طلبی باید قدرت تبلیغاتی رهبران مذهبی و سیاست مداران آزاد اندیش افزایش یابد. وی تصریح كرد: به اعتقاد من مجازات كسانی كه این كاریكاتورها را كشیده اند و مسببین درج آنها همانند مجازات افرادی است كه اقدام به اعمال تروریستی می كنند.

آیت الله صانعی:
حمله به سفارتخانه‌ها درست نیست
اعتماد ملی: آیت‌ا... العظمی صانعی اظهار داشت: انرژی هسته‌ای یک سرمایه برای ملت ایران است و هیچ کس نسبت به استفاده صلح‌آمیز ایران از انرژی هسته‌ای اختلافی ندارد. وی در گفت‌وگو با رادیو RAI ایتالیا در پاسخ به سوالی در خصوص این که مرجع نهایی تصمیم‌گیری درباره مسائل هسته‌ای در ایران با چه کسی است، افزود: طبق قانون اساسی در سیاست خارجی نظر نهایی با رهبری است و نظراتی هم که قبل از اظهارنظر ایشان از ناحیه دولتمردان ابراز می‌شود، باید هماهنگ با نظر ایشان باشد.


این مرجع تقلید در ادامه با اشاره به اهانت برخی رسانه‌های غربی به ساحت مقدس‌نبی‌اکرم (ص) تصریح كرد: من خودم از روحانیونی هستم که به طور جد موافق حقوق بشر و آزادی هستم، اما در عین حال از کنار توهین به مقدسات نمی‌توان ساده گذشت و این توهین‌ها قطعا مخالف حقوق بشر و موجب اهانت به مسلمانان و پراکندن بذر خشونت است و امیدوارم شاهد زمانه‌ای باشیم که نه از درج این کاریکاتورها خبری باشد و نه از ترور و انفجار.


آیت‌ا... صانعی حمله به سفارتخانه‌ها را کار درستی ندانست و گفت: اما جلوگیری از بروز احساسات مردم هم کار مشکلی است. برای رهایی دین از قید افراطی‌گری و خشونت‌طلبی باید قدرت تبلیغاتی رهبران مذهبی و سیاستمداران آزاداندیش افزایش یابد.


وی افزود: حرکت اخیر برخی مطبوعات غرب در چاپ کاریکاتور نبی‌مکرم اسلام(ص) خود ترویج ترور و تروریسم است و این کار از همان ابتدا برای ایجاد دشمنی بین مسلمانان و غیرمسلمانان طراحی شده است. همین امر بهانه خوبی برای اعمال تروریستی بعضی‌ها را فراهم كرده است، لذا به اعتقاد من مجازات کسانی که این کاریکاتورها را کشیده‌اند و مسببین درج آنها همانند مجازات افرادی است که اقدام به اعمال تروریستی می‌كنند.


آیت‌ا...العظمی صانعی افزود: البته مجازات این افراد هم باید قانونی باشد و آقایانی هم که می‌گویند این کار خلاف قانون نبوده، برای اینکه نباید مانع آزادی بیان و قلم شد باید در پاسخشان گفت که آیا ترور و تروریسم هم آزادی است؟ آیا اگر کسی در روزنامه‌اش ترور و انفجار را ترویج کند این جرم نیست و کارش را باید به حساب آزادی بیان گذاشت؟


این مرجع تقلید خاطرنشان كرد: قطعا حقوق بشر اجازه چنین کاری را نمی‌دهد، چراکه این کار سبب آزار و اذیت دیگران می‌شود و کمک به ترویج ترور و انفجار است.


به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی
آیت الله صانعی :

در مورد استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای هیچ اختلافی وجود ندارد

آیت الله صانعی , درباره میراث به جا مانده از انقلاب شكوهمند اسلامی , خاطرنشان كرد : آزادی و حاكمیت مردم بر سرنوشت خود از جمله این میراث هاست , اگرچه امروز به دلیل برخی تنگ نظری ها دچار مشكلاتی شده ایم .
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر ایتالیا اظهار RAI آیت الله صانعی , از مراجع تقلید در گفت وگویی با رادیو داشتند : انرژی هسته ای یك سرمایه برای ملت ایران است و از نظر زیست محیطی نسبت به سایر انرژی ها یك انرژی پاكی است و هیچ كس نسبت به استفاده صلح آمیز ایران از انرژی هسته ای اختلافی ندارد.
ایشان همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص این كه مرجع نهایی تصمیم گیری درباره مسائل هسته ای در ایران با چه كسی است , افزودند : طبق قانون اساسی در سیاست خارجی نظر نهایی با رهبری است و نظراتی هم كه قبل از اظهارنظر ایشان از ناحیه دولتمردان ابراز می شود , باید هماهنگ با نظر ایشان باشد.
ایشان در ادامه با اشاره به اهانت برخی رسانه های غربی به ساحت مقدس نبی اكرم (ص ) , تصریح كردند : من خودم از روحانیونی هستم كه به طور جد موافق حقوق بشر و آزادی هستم , اما در عین حال از كنار توهین به مقدسات نمی توان ساده گذشت و این توهین ها قطعا مخالف حقوق بشر و موجب اهانت به مسلمانان و پراكندن بذر خشونت است و امیدوارم شاهد زمانه ای باشیم كه نه از درج این كاریكاتورها خبری باشد و نه از ترور و انفجار.
آیت الله صانعی درباره میراث بجا مانده از انقلاب شكوهمند اسلامی , خاطرنشان كردند : آزادی و حاكمیت مردم بر سرنوشت خود از جمله این میراث هاست , اگرچه امروز به دلیل برخی تنگ نظری ها دچار مشكلاتی شده ایم .
آیت الله صانعی درباره حقوق زنان , گفت : از نظر شرع و بر اساس دیدگاه ما , حقوق زنان رعایت شده و هیچ حقی از آنها از بین نرفته است , اما مهم این است كه این حقوق به صورت قانونی و مدون درآید و اجرا شود.
ایشان همچنین در گفت وگوی دیگری , حمله به سفارتخانه ها را كار درستی ندانسته و گفتند : اما جلوگیری از بروز احساسات مردم هم كار مشكلی است . برای رهایی دین از قید افراطی گری و خشونت طلبی باید قدرت تبلیغاتی رهبران مذهبی و سیاست مداران آزاد اندیش افزایش یابد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله صانعی , ایشان اظهار داشتند : حركت اخیر برخی مطبوعات غرب در چاپ كاریكاتور نبی مكرم اسلام (ص ) خود ترویج ترور و تروریسم است و این كار از همان ابتدا برای ایجاد دشمنی بین مسلمانان و غیر مسلمانان طراحی شده است .
ایشان تصریح كردند : همین امر بهانه خوبی برای اعمال تروریستی بعضی ها را فراهم كرده است , لذا به اعتقاد من مجازات كسانی كه این كاریكاتورها را كشیده اند و مسببین درج آنها همانند مجازات افرادی است كه اقدام به اعمال تروریستی می كنند.
آیت الله صانعی افزودند : البته مجازات این افراد هم باید قانونی باشد و آقایانی هم كه می گویند این كار خلاف قانون نبوده , برای اینكه نباید مانع آزادی بیان و قلم شد باید در پاسخشان گفت كه آیا ترور و تروریسم هم آزادی است آیا اگر كسی در روزنامه اش ترور و انفجار را ترویج كند این جرم نیست و كارش را باید به حساب آزادی بیان گذاشت قطعا حقوق بشر اجازه چنین كاری را نمی دهد , چراكه این كار سبب آزار و اذیت دیگران می شود و كمك به ترویج ترور و انفجار است .
ایشان درباره عكس العمل مسلمانان در پاسخ به این اهانت كه بعضا حمله به سفارت خانه ها و انفجار برخی مراكز بوده است , اظهار داشت : بهانه را غربی ها درست كرده اند , اما نباید فراموش كرد كه وقتی آنان احساسات مسلمانان را تحریك كرده اند , جلوگیری از بروز احساسات كار مشكلی است , اگرچه حمله به سفارت خانه ها كار درستی نیست و غلط است , اما جلوگیری از این اقدام هم كار مشكلی است .
آیت الله صانعی , گفتند : به اعتقاد من این كار از همان اول براساس سیاست ایجاد دشمنی بین مسلمانان و غیر مسلمانان طراحی شده بود و الا چه دلیلی دارد كه این عده به جای ترسیم چهره مهربان پیامبری كه رحمه للعالمین است و طی بیست و سه سال رسالتش آن همه مورد آزار و اذیت دشمنانش قرار گرفت , اما یك بار آنها را نفرین نكرد بلكه هدایت آنها را از خداوند طلب كرد و یا پیامبری كه می گوید اگر می خواهید یك حیوان را ذبح كنید جلوی یك حیوان زنده نباشد كه مبادا اذیت بشود و میلیون ها مهربانی دیگر; آنها می آیند چهره ای خشن از این پیامبر مهربان ترسیم می كنند آیا غیر از ایجاد دشمنی هدف و نفع دیگری در كار بوده است
آیت الله صانعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اعتقادات مسلمانان و مسیحیان در حق مطلق بودن و اینكه آیا اینها تخم خشونت را نسبت به یكدیگر در دل دارند اظهار داشت : در اسلام خشونت نسبت به انسان ها اصولا وجود ندارد و قرآن به عنوان قانون اساسی اسلام می گوید با همه مردم به خوبی رفتار كنید (وقولوا للناس حسنا) و اگر تعداد اندكی هم در این خصوص دچار اشتباه شده اند به دلیل اشتباه برداشت آنها از برخی آیات و روایات است كه انسان غیر مسلمان را كافر قلمداد می كنند و با توجه به مذمت كفار در این دسته از آیات و روایات آنها معتقد به انجام خشونت در مقابل این دسته از افراد شده اند , در حالی كه بنده معتقدم كه غیرمسلمان كافر نیست , بلكه كافر غیرمسلمانی است كه می داند اسلام حق است , اما در عین حال دشمنی می كند و این مطلب را من خدمت بعضی از علمای اهل سنت هم بیان كردم كه آنها نیز قبول كردند و امروز هم اگر ما بتوانیم این مطلب را در دنیای اسلام روشن كنیم این مختصر بذر خشونت هم برداشته می شود.
ایشان افزودند : لذا براساس منطق اسلام همه انسان ها محترم اند و ارزش دارند مگر كسی كه با اسلام دانسته و فهمیده به طور عملی دشمنی كند.
ایشان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینكه چگونه می شود دین را از قید بنیادگرایی آزاد كرد , اظهار داشتند : یكی از راه ها , افزایش قدرت تبلیغاتی رهبران مذهبی و سیاست مداران آزاداندیش است , تا در پرتو آن بتوانند بر افراطی گری و خشونت طلبی غلبه كرده و جلوی آن را بگیرند كه متاسفانه این مساله نسبت به اسلام خیلی كم است .
آیت الله صانعی همچنین در پاسخ به سوالی درباره ماهیت قیام امام حسین (ع ) , گفتند : واقعه عاشورا یك كار سیاسی حساب شده بود و امام علیه السلام به دعوت و احترام به خواست مردم كوفه مدینه را ترك كردند , ایشان برای جنگ نیامده بودند بلكه جنگ به ایشان تحمیل شد و حضرت هم برای دفاع از مظلومان و مبارزه با ظلم و برای آزادی به شهادت رسید. این كار بسیار ارزنده است كه انسان در مبارزه با ظلم جان خود را از دست بدهد و با خون خود جلوی ظلم و ستم را بگیرد.
ایشان در پایان تاكید كردند : امروز همه حكومت ها نه تنها باید با آرای مردم اداره شوند , بلكه حكومت ها باید آنقدر خوب عمل كنند كه مردم آنها را دوست بدارند و این بهترین طرز حكومت و بالاتر از دموكراسی است . چرا كه دموكراسی دیگر علاقه مردم را نمی خواهد و اصولا حكومتی كه مردم آن را دوست نداشته باشند خود به خود ساقط می شود.

تاریخ: 1384/12/1
بازدید: 53479



....

نام
پست الکترونيکي
وب سایت http://
نظر
کد امنیتی کد امنیتی
کد امنیتی


کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org