Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: اخبار
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: تقریرات فقه و اصول دروس خارج امام خمینی در دست چاپ است
مسئول موسسه فقه الثقلین: تقریرات فقه و اصول دروس خارج امام خمینی در دست چاپ است

مسئول موسسه فقه الثقلین: تقریرات فقه و اصول دروس خارج امام خمینی در دست چاپ است

مسئول موسسه فقه الثقلین از تحقیق و تدوین تقریرات فقه و اصول دروس خارج امام خمینی (ره) توسط آیت الله صانعی خبر داد و گفت: از مجموعه تقریرات این دروس که بیش از ۶ هزار صفحه دست نویس را شامل می گردد چهار مجلد آن به اصول اختصاص یافته و در دست چاپ می‌باشد.

به گزارش شفقنا، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر بیگی در مراسم نخستین سالگرد ارتحال حضرت آیت الله العظمی صانعی که به صورت مجازی برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت زین‌العابدین علیه السلام بیان داشت: آن مرحوم، عالمی خود‌ساخته و پُرتلاش بود که سالگرد ارتحالش بهانه‌ای برای ادای احترام به علم و عالم و فقه و فقاهت خواهد بود.

او فقدان آیت الله صانعی را ثلمه ای جبران ناپذیر برای عموم جامعه و خصوص حوزه‌های علمیّـه، دانست و افزود: اگرچه در فقدانش، علاوه بر آثار علمی و معنویِ به جای مانده از ایشان، وجودِ شاگردانِ با فضیلتِ که در طراز فقاهت و استنباط در رده کرسی‌دار تدریس دروس خارجِ فقه و اصول قرار دارند، افقی روشن از آینده‌ای پُربار را نوید می‌دهد.

مسئول موسسه فقه الثقلین بیان کرد: حضرت آیت الله صانعی نه تنها درهای امنیت و اطمینان عمومی به فقه و معارف اسلامی را به روی همگان گشود، بلکه شخصیت وی در تعاملات و رفتارهای اجتماعی و مردمی و همچنین تعبّدات شرعی و دینی نیز سرآمد بوده است.

او گفت: محبّت و خویش‌پنداریِ آحاد مردم و همراهی و همدلی با آنان در مشکلات، ناگواری‌ها و ناملایمات، از ویژگی‌های اخلاقی ایشان محسوب می‌گردید.

بیگی ادامه داد: ایشان همیشه خود را در جمع مردم می‌دید و در غم آنها شریک و شادی‌ها را در بین آنان تقسیم می‌کرد. بسیاری از جمعِ علاقمندانِ به این مرجع فقید از طریق شناخت این خصیصه در این عالم بزرگوار و متواضع، وی را مراد خویش قرار داده‌ و بر عشق و علاقه و دیدار و همنشینی او لحظه شماری می‌کردند.

او به دیگر ویژگی های اخلاقی آیت الله صانعی پرداخت و گفت: آیت الله صانعی از مصاحبتِ با مردم و قرار گرفتن در جمع آنان طراوتی عیان پیدا می‌کرد و بسان پدری دلسوز و مهربان با پیر و جوان همدل و همراه و بر درد دل‌هایشان صبورانه گوش شنوا داشت.

مسئول موسسه فقه الثقلین بیان کرد: ایشان با مردم و برای مردم بودن را از مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام آموخت. وی که در ایام فاطمیه و در مراسمات آن دهه، گریه‌ها و اشک و غمِ بی‌ریای ایشان بر آن حضرت، همگان را متوجّه خود می‌ساخت، از او هم آموخت که: «الجار ثمّ الدّار».

او ادامه داد: حضرت استاد با آموزه‌هایِ این مکتب رشد و پرورش یافت و بر کرسیِ اخلاقِ رادمردی، تکیه زد. صفا و سلامت باطنی آیت الله صانعی به اندازه‌ای بود که در همه حال از تضییع حقوق مردم در همه ابعاد، خوف فراوان داشت و در بسیاری از اوقات در برابر این حقوق، خواستار جبران خسارت به چند برابر می‌گردید تا بدینوسیله جلب رضایت کامل از افراد ستم‌دیده گردد.

بیگی گفت: با اینکه آیت الله صانعی در امور شرعی و مسائل تکلیفی، خواستگاه شریعتِ سمحه سهله را میزانِ در صدور فتاوایش می‌دانست و با تمامی وجود در استنباطاتش به آن ملتزَم بود، لیکن در برابر حقوق مردم، اهل احتیاط و نسبتِ به آنها تحفّظ بسیار داشت و خود را در برابر امور و حقوقِ آحادِ مردم به شدّت مسؤول می‌دانست.

او ادامه داد: بدون شک آنچه او را به تقیّـد و تأکّد در حفظ و حراست از حقوق مردم و توجّه بیش از پیش به مشکلات و حل آنها وا می‌داشت، اعتقاد و تسلیمش در برابر اندوخته‌های معنوی‌اش از قرآن، و سنّت حضرات معصومین علیهم السلام بوده است. نگاهش به سخنان ائمه دین و احادیث نورانیِ آنان، ایمان و اعتقاد راسخ به آن کلمات و عمل بر اساس آموزهای آنها قرار داشت. سلامٌ علیه یَومَ وُلِدَ، وَ یَومَ ماتَ، وَ یَومَ یُبعثُ حَیّاً.

بیگی اظهار داشت: موسسه فقه الثقلین با الهام از مراحم ایشان در پشتیبانی و تحقیق و تنظیم آثار فقهی و فتوایی ایشان، کار تحقیق کتاب
«مجمع الفائده» را با حواشی معظم له تا جلد دهم به انجام رسانده و حواشی مجلدات بعدی این اثر نیز با توجه به مبانی حضرت استاد به همت و تلاش فرزند ایشان حجت الاسلام والمسلمین فخرالدین صانعی و جمعی از شاگردان ایشان در دست انجام است .

او ادامه داد: اثر دیگری که از سال آخر عمر شریف حضرت استاد شروع به تحقیق و تدوین شده است، تقریرات فقه و اصول دروس خارج حضرت امام خمینی سلام الله علیه است که آن مرجع فقید نیز نسبت به انتشار آن توصیه کردند. از مجموعه تقریرات این دروس که بیش از شش هزار صفحه دست نویس را شامل می گردد چهار مجلد آن به اصول اختصاص یافته و در دست چاپ می‌باشد. از ویژگی‌های این اثر حواشی حضرت آیت الله صانعی بر این دروس است که در بسیاری از موارد در همان سنین کمتر از بیست سالگی و چند سال پس از آن در ذیل این دروس نگارش نمودند و البته این حواشی نیز حاوی مطالب مهم و قابل توجهی است.

مسئول موسسه فقه الثقلین ادامه داد: اثر سوم کتاب المکاسب است که به قلم ایشان در دو مجلد انتشار یافته است. اگرچه جلد اول آن در زمان حیات ایشان به چاپ رسیده، لیکن به همت موسسه فقه الثقلین جلد دوم آن به همراه مجلد اول هم اکنون تجدید چاپ شده است. در این فرصت کوتاه نسبت به بقیه آثار
حضرت آیت الله صانعی مجالی نیست و معرفی آثار دیگر ایشان در مجال بعدی اطلاع رسانی خواهد شد.

تاریخ: 1400/6/13
بازدید: 13933



....

نام
پست الکترونيکي
وب سایت http://
نظر
کد امنیتی کد امنیتی
کد امنیتی


کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org