Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: استفتائات
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: سعی در مسعی جدید و قدیم(1)
سعی در مسعی جدید و قدیم(1)
حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت

محضر مبارک حضرت آیت الله العظمی صانعی (مد ظله العالی)
با سلام و تحیت؛
به استحضار می رساند:
بر اساس اظهار نظر افراد مورد اطمینان اعزامی از سوی سازمان حج و زیارت به مکّه مکرّمه و مدینة منوّره، شرائط مسعای جدید به گونه ای است که در قسمت صفا، قبل از رسیدن به دیوار سابق ( همان جا که کوه صفا واقع است ) دیوار کاذبی گذاشته اند که زائران از آنجا باید نیت کرده سعی را آغاز کنند.
طبق نظر جناب عمری که به هیئت اعزامی ابراز کرده اند، از آنجا که کوه صفا تا قسمت جدید قبلاً امتداد داشته است لذا سعی بین صفا و مروه در وضعیت کنونی صدق می کند، آنچه که مرحوم نراقی در مناسک خود ذکر کرده اند نیز می توان مؤید این مطلب تلقی کرد.
از سوی دیگر طبق کروکی پیوست، دیوار نهایی مسعی در قسمت جدید، موازی با قسمت شیب دار صفا در مسعای قبلی است، و برخی از روحانیون سابقه دار حج نیز بر این امر صحه می گذارند.
حال با توجه به نگرانی برخی از عمره گزاران، خواهشمند است بفرمایید که سعی در مسعای جدید باشرائط فوق، مجزی است یا خیر؟
سلامتی و دوام توفیقات حضرت عالی را از خداوند متعال مسئلت داریم.

ج ـ همان طور که در تعلیقه هدایه الناسکین(1) بیان کرده ایم، در سعی بین صفا و مروه، سعی از بلندی آن دو کوه شرط نمی باشد بلکه سعی از همان سراشیبی ها هم که جزء کوه ها بوده مجزی است و کفایت می کند، علی هذا سعی در مسعای فعلی با وضع مذکور در سؤال مجزی است.
15ربیع الاول1429
4-1-1387
------------------------------------
1- بما أن الدرج غير موجود الآن فالظاهر کفايه الصعود علي المنحدر و ليس من اللازم الذهاب الي اعلي المنحدر بل يکفيه الذهاب الي الاعلي قليلاً و کذا في المروة فإنهما من الصفا و المروة و الصعود عليهما کاف في السعي، فإن البدء بالصفا و الختم بالمروة يحصل اما بالصعود عليهما أو بما يصدق عليه السعي بينهما عرفاً و عادةً کما مرّ فيما حکاه الرياض عن بعض معاصريه و يجوز السعي في الطابق الثاني ايضاءً لصدق السعي بين الجبلين.( صفحه 174 )




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org